19 Aralık 2007 Çarşamba



Eğitimci - Yazar Fatih Kalkınç, televizyon alışkanlığının dikkat eksikliği yaptığını söyledi.

Siirt Özel Celal Değer İlköğretim Okulu tarafından öğrenci velilerine yönelik hazırlanan anne - baba eğitimi konulu seminerde konuşan Kalkınç, önemli açıklamalarda bulundu.

Fatih Kalkınç, çocuk eğitiminin ailede başladığını ifade ederek, "Televizyon seyretme alışkanlığı çocuklarda dikkat eksikliği yapar. Bu nedenle küçük yaşlarda değişim kısa sürerken, büyüklerde bu durum daha da artar. Küçük yaşlarda çocuğun yapabileceği her iş yaptırılmalıdır. Çocuğa yaşına göre görev ve sorumluluk verilmelidir. Bu onun gelişimine büyük katkı sağlar." dedi.

Empatik yaklaşımın doğru sonuçlar getirdiğini dile getiren Kalkınç, "Bütün ilişkilerinizde kendinizi çocukların yerine koyarsanız sorunlar kendiliğinden çözülür. Çocuklarınızı başkalarıyla kıyaslamayın ve aşağılamayın. Çünkü kardeş kıskançlığı insanlık tarihi kadar eskidir. Sürekli eksikliklerin öne sürülmesi olumsuz sonuçlar çıkarır. Mesela, örnek olarak Cahit Külebi, "Bir nazlı kuşa benzer çocuk dediğin, ev ister, ekmek ister, öğülmek ve okşanmak ister" demektedir. Çocuklar özen ister, sevilmek ister." diye konuştu.

Okul Müdürü Yaşar Turna ise ikinci eğitim seminerinin verimli geçtiğini belirterek, bundan çok ders alınması gerektiğini vurguladı.

Hiç yorum yok: