12 Ağustos 2008 Salı

Kıymetini tam bilmediğimiz meyve


Armudu hakir görür, iyisini ayılara yedirir, argoda kızdığımız ve işe yaramaz olduğunu ima ettiğimiz birine bile 'armut' deriz. Oysa bakın armut nelere kadir?


Nezleyi geçiren, sinirleri rahatlattığı belirtilen armut, mideyi kuvvetlendirip hazmı kolaylaştırıyor.


Kalp çarpıntısını önleyen armudun içinde A, B1, B2, B3, B6 ve C vitaminleri bulunuyor.


Uzmanlar, armudun yemeklerden önce yenmesi gerektiğini kaydediyor. Uzmanlara göre armudun faydaları şunlar:


Kandaki üre asidi ve üre tuzlarını dışarı atıyor. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor.


Böbreklerde kum ve taşlarının dökülmesini sağlıyor.


Kabızlığı önleyerek idrar söktürüyor.


Yüksek tansiyonu düşürüp kanı temizliyor. (Bugün)

Hiç yorum yok: