24 Kasım 2008 Pazartesi

Şalgam ve yararları

Kaleağası Gıda Sanayiinin sahibi Gıda Mühendisi Mustafa Kaleağası  organik şalgam üretimine başladıklarını açıkladı. kaleağası; "Çukurova bölgesinde yöresel olarak üretilen ve tüketilen şalgam suyunun Tüm Türkiye de tüketilmesi ve her kesim tüketiciye ulaşmak için organik olarak şalgam üretimine başlamıştır. Biliyoruz ki şu an tükettiğimiz ürünlerin bir çoğu yüksek miktarda kalıntı içerebilmektedir" dedi

Sağlığınızı ve doğayı düşünüyorsanız organik ürünler talep ediyorsunuz demektir.Eğer şalgamı da organik istiyorsanız iletişim adresimizden bize demektir. Organik gıdalar basit olarak yetiştirilmesinde ve işlenmesinde, Genetik mühendisliğin,
Yapay ve benzeri gübrelerin, Böcek ilaçlarının, Yabani ot ve mantar öldürücü ilaçların Büyütme düzenleyicilerinin,
Hormonların, Antibiyotiğin, koruyucuların, Renklendiricilerin, Katkı maddelerinin, Kimyasal kaplama ve parlatıcı maddelerinin kullanılmadığı gıda maddeleridir.En önemlisi organik ürünün zirai ilaçlardan arındırılmış olmasıdır. Bu terim en az 3 yıl için , bu ürünlerin hiç bir zirai ilaç veya Kimyasalın kullanılmadığı tarlada yetiştirildiği anlamına gelir.

Siyah havuç´un yararları

Maydonozgillerden uzunca koni şeklinde ve etli olan kökünden
Dolayı sebze olarak yetiştirilen bir çeşit bitkidir. Terkibinde şeker,
A vitamini ve keratin vardır.
Havucun faydaları aşağıdaki gibidir:
Müzmin kabızlığı giderir.
Çocuk ishallerini keser.
Bağırsak iltihaplarını giderir.
Kansızlığı giderir.
Cilde canlılık verir.
Anne sütünü artırır.
Cilt ve göz hastalıklarını önler.
Astım, bronşit, ses kısıklığında göğsü yumuşatır, rahatlık verir.
Verem hastalığında da faydalıdır.
Mide ve oniki parmak ülserinde şikayetleri giderir.
Kalp hastalıkları ve damar sertliğinde faydalıdır.
İdrar ve bağırsak söktürür.
Sarılıkta faydalıdır.
Yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
Diş etlerini kuvvetlendirir.
Yüz ve boyun kırışıklarını giderir.
Görme gücünü artırır.

Hiç yorum yok: