18 Şubat 2008 Pazartesi

Çapkın ve aldatan erkekler erken boşalıyor

Türk erkeklerinin %70'i erken boşalıyor
--Denetimsiz Boşalma
-- İstemsiz Boşalma = Erken Boşalma
--Erken boşalmanın nedenleri
--Mastürbasyon erken boşalmaya programlıyor
--Türk erkeklerinin %70'i erken boşalıyor
--Sünnet erken boşalmayı çabuklaştırıyor
--Penis ve vajina figürandır, baş rol oyuncusu beyindir
--Erken boşalan erkeklerin ortak özellikleri
--Çapkın ve aldatan erkekler erken boşalıyor
--Bir başvuru kitabı: "Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı""

Giremeden veya birkaç kez gidip geldikten sonra boşalıyorum...""O an geldiğinde kendimi kontrol edemiyorum.""Her seferinde korktuğum başıma geliyor.""Hemen girsem, dışarıya boşalmasam.""Her şey çok hızlı gelişiyor, kontrol edemiyorum.""Artık bezdim ve yoruldum." diyen erkeklerin sayısının her geçen günarttığına dikkat çeken Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği erkeklerinkorkulu rüyası erken boşalma konusunda çarpıcı bir basın açıklamasıyaptı.

Denetimsiz Boşalma - İstemsiz Boşalma = Erken BoşalmaErken boşalmanın fikir birliğine ulaşılmış bir tanımının olmadığınınaltını çizen Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe,"Erkeğin, eşi orgazm olmadan önce boşalması biçimindeki bir tanım, mevcut sorunun eşinin orgazmının gecikmesi ile ilgili olup olmadığını yeterince yansıtmadığından doğru değildir ve bu tanımlama günümüzdebir cinsel mit olarak kabul edilmektedir

İnatçı ve tekrarlayıcı birbiçimde, çok az cinsel uyarılma ile cinsel birleşme öncesinde ya dabirleşmeden hemen sonra, kişinin ve eşinin arzu ettiği süreden dahaönce oluşan boşalma daha iyi bir tanımlama olmaktadır. Çiftten en azbirinde süre açısından memnuniyetsizlik yaratan bir durum olmalıdır. Erken boşalmada önemli olan süre değil, boşalma refleksi üzerindeistemli denetimin olmamasıdır.

Denetimsizliği tanımlamada erkensözcüğü uygun olmadığından erken boşalma yerine denetimsiz boşalma ya
da istemsiz boşalma terimlerinin kullanılması daha uygun olacaktır.Kısaca denetimsiz boşalma, sürekli olarak ya da yineleyici birbiçimde, çok az bir uyarılmayla ve kişinin istemesinden önce, vajinayagirme öncesi, girer girmez ya da hemen sonra boşalmanın olmasışeklinde tanımlanır" dedi.

Erken boşalmanın nedenleri
Çoğu erkeğin soluk soluğa bir telaşla cinsel zevkin peşinden koşarkenboşalmasını kontrol edemediğini söyleyen Cinsel Sağlık EnstitüsüDerneği Başkanı Dr. Cem Keçe, "Bedenini eşiyle uyum içinde hareketettiremeyen erkekte şimdiye yoğunlaşmak, o anı duyumsamakolanaksızlaşır ve cinsel birleşmenin ansızın son bulacağı kaygısıolur. Bu nedenle her cinsel sorun gibi erken boşalmada bu kaygıdan yada bir rahatsızlıktan kaynaklanır. Ama asıl sorun erkeğin cinselişlevlerinde değil, cinsel işlevlerini nasıl yerine getirmesikonusundaki düşüncelerindedir.

Çünkü aklını düşüncelerdenarındıramayan, özgür ve doğal bir şekilde cinselliği yaşayamayan erkektedirginlik duygusundan uzaklaşamaz ve boşalma konusunda sorun yaşar.Gençlik çağlarında uygunsuz ortamlarda yapılan mastürbasyonlar,aldatma, çapkınlık, cinsel mitler yani hurafeler, cinsel ilişkikonusunda tecrübesizlik, yorgunluk, sıkkınlık, gerginlik, kızgınlık vetedirginlik, cinsellikle ilgili gerçekçi olmayan beklentiler, cinseluyarım eksikliği, gerekli koşulların sağlanamaması, sertleşmiş peniseverilen orantısız önem, cinsel açıdan baskı altında yetişme, aşırıcinsel isteğin verdiği gerginlik, günah işleme veya suçluluk duygusu,hastalık kapma korkusu, gebe bırakma korkusu, para karşılığı kurulanilişkiler veya genelev alışkanlığı, cinsel uyumsuzluk, bilinçaltındayatan cinsel ilişki ile ilgili olumsuz düşünceler, anneye aşırı bağlıolma, otoriter babadan korkma, prostatit, üretrit vb. hastalıklarerken boşalmanın başlıca nedenleri arasında sıralanabilir" dedi.

Mastürbasyon erken boşalmaya programlıyor
Her an yakalanma korkusuyla, ayıp, yasak ve günah duygularıyla yapılanmastürbasyonların erkek bedeninin biyolojik saatini erken boşalmayaprogramlayabileceğinin altını çizen Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe,"Mastürbasyon yaparken veya ilk cinsel deneyiminde basılan veya yakalanan bir erkek, sonraki cinseldeneyimlerinde tüm dikkatini dışarıya yöneltir, kendi uyarılmasını vegeri dönülmez noktasını fark edemez. Hazza ve duygularına odaklanamaz,cinsel enerjisini endişe, korku ve kaygıya yatırır. Buda erken boşalmaya yol açar.

Ayrıca cinsellikle ilgili suçlayıcı, cezalandırıcıve utandırıcı yetiştirilme tarzı erken boşalmada önemli bir etkendir.Cinsellik dışı konularda sürekli tartışan kötü ve sağlıksız çiftmodellerinde evdeki çocuğun aldığı mesaj, genellikle -cinsellik kötüve suçlulukla yapılması gereken bir durumdur- mesajıdır. Çocukbüyüdüğünde bir taraftan karşı koyamadığı cinsel dürtülerin baskısına,diğer taraftan suçluluk duygularına kapılır ve belki de bilge vücuduonu rahatlatmak için erken boşalır. Sanki -ben zevk almadım o boşaldı-der gibi" dedi.

Türk erkeklerinin %70'i erken boşalıyor
İlk kez cinsel ilişkiye giren genç erkeklerde erken boşalmanın sıkgörüldüğünü ve erkeğin daha sonraları boşalma süresi üzerinde birkontrol geliştirebildiğinin altını çizen Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe, "Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği olarakyaptığımız araştırmalara göre Türk erkeklerinin %70'i erken boşalıyor.Cinsel terapist erken boşalma tanısını koymadan önce yaş, cinselbirleşme sıklığı, partner özellikleri, ön sevişme süresi ve ortamınuyarıcılığı gibi etkenleri göz önüne almalıdır" dedi.

Sünnet erken boşalmayı çabuklaştırıyor
Sünnetin fazla uyarılmayı arttıran sebeplerden biri olabileceğinisöyleyen Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe, "Sünnetiki tarafı keskin bir bıçak gibidir. Sünnet yapılan penisin başı
devamlı açıkta olduğu için ilk girişte vajinanın sıcaklığına aşırıhassas bir hale gelebilir. Bu da aşırı bir heyecan yaratarak erkenboşalmayla sonuçlanabilir.

Ayrıca sünnet sırasında penisteki hassas veince sinirler kesilebilir ve bu sinir uçlarında nodul adı verdiğimizaşırı duyarlı yapılar meydana gelebilir. Nodullarda penisin duyarlılığı artırarak boşalmayı hızlandırabilir. Bir başka açıdan da sünnet penis başını açıkta bırakarak sürtünmelere açık hale getiri ve bu durumda penis başı hassasiyetini azaltarak boşalma süresinin uzamasına yol açabilir" dedi.

Penis ve vajina figürandır, baş rol oyuncusu beyindir.
Erkeklerin ve kadınların fizyolojisinin çok farklı olduğunun altınıçizen Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe, "Erkeklerinfrared teknolojisini kullanan ufo ısıtıcılar gibidir. Çabuk ısınır,çabuk heyecanlanırlar. Kadınlar ise döküm kalorifer petekleri gibidiryavaş ısınır, yavaş heyecanlanırlar. Bu nedenle erkekler penislerini kafalarına takmadan dokunmanın vermiş olduğu hazza odaklanmalı ve anıntadını çıkarmaya çalışmalıdırlar. Çünkü erkeklerin en büyük cinselorganları bacaklarının arasında değil iki kulağının arasındadır, yanibeyinleridir.
Penis ve vajina figürandır, baş rol oyuncusu beyindir.
Figüranların baş rol oynadığı filmler vasatın üzerine çıkamaz" dedi.

Erken boşalan erkeklerin ortak özellikleri
Denetimsiz boşalan erkeklerin A tipi kişilik yapısına sahipolduklarının altını çizen Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Dr.Cem Keçe, "Denetimsiz boşalan erkeklerin kolay aldatma, genelevalışkanlığı, çapkınlık, hızlı yemek yeme, hızlı araba kullanma vehızlı konuşma, her konuda aceleci davranma, çabuk sinirlenme, kontrolsüz davranışlarda bulunma, çabuk güvenme ya da güven duymadazorlanma, kaygılı bir ruh hali, çocuklukta babayla sorun yaşama veyayataklarını ıslatma, eğitim düzeyinin yüksek oluşu, rekabetçi, sosyal alanda ve mesleğinde hırslı, dakik, güçlü ve etkileyici, sabırsız,aynı anda birkaç iş yapmayı seven, insanlara ve olaylara çabuksinirlenen, onaylanmayı bekleyen, sorunlu bir dinlenme tarzı olan,daima telaşlı, ev ve iş dışında çok az ilgi alanı olan, duygularınısaklayan, kendini ve başkalarını işlerini bitirmeye zorlayan özellikleri vardır" dedi.

Çapkın ve aldatan erkekler erken boşalıyor.
Evli ve tüm yaşamı boyunca, boşalmasını kontrol edememiş bir erkeğin cinsel birleşmeyi gereksiz bir görev ve bir yükmüş gibi benimsemesininsık rastlanan bir durum olduğunu söyleyen Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe, "Cinsel yaşamdan payına düşeni alamamışerken boşalan erkekler, kişiliklerini başka yönlerde yüceltmeye çalışırlar.

Örneğin, eşlerini aldatabilirler, çok çapkın olduklarını göstermeye çalışabilirler, işlerine çok düşkün olabilirler, geçimsiz veya karamsar olabilirler. Çünkü boşalma ile orgazm olma aynı şeydeğildir. Orgazm olmayan ve erken boşalan erkek, cinsel doyumsuzluğa bağlı ruhsal alanda yıkım yaşar, gerginleşir, işyerlerinde, sosyalilişkilerinde, aile çevrelerinde rahat olamaz ve iş verimleri düşebilir.

Azalan özgüvenini yeniden inşa etmek için Türk aile yapısına çok zarar veren aldatmaya eğilimi artabilir. Bu durum erkeğinyaşamı ve yakınları yönünden oldukça önemli bir kondur. Ancak aldatmanın verdiği suçluluk duyguları, yeni bir bedenin keşfinin aşırı heyacanı ve yaşan gerginlik de kaçınılmaz olarak erkeği erken boşalmaya proglamlayabilir.

Aldatma bir evlilikte tamiri en zorsorunlardan birisidir ve Türk aile yapısının önündeki en büyükengellerden biridir. Aslında erken boşalan ve gururu zedelenen birerkeğin aldatmak için çok önemli bir nedene de ihtiyacı yoktur. Maksatheyecan olsun, skor olsun! Çünkü çok sayıda kadınla ilişkiye girmekarkadaş çevresinde bir takdir göstergesi olarak algılanmaktadır. Artı puan toplamak uğruna çapkın görünmeye çalışan veya bu konuda gerçek dışı hikâyeler anlatan erkeklerin sayısı az da değildir.

Ayrıca eşiyle yaşadığı cinsel birlikteliklerde ezilen erkek, aldatarak eşinden ve hayattan intikam alıyor da olabilir. Hatta kendilerinden yaşça küçük genç kadınlarla birlikte olarak hala güçlü bir erkek olduklarını kendilerine ve çevrelerine kanıtlamaya çalışabilirler" dedi.

Bir başvuru kitabı: "Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı"
Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı adlı kitabının alanında ilk ve mutlaka okunması gereken bir baş yapıt olduğunu söyleyen Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Dr. Cem Keçe, "Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı başta erken boşalma sorununu yaşayan erkekler, erken boşalmaktan endişe duyan genç erkekler, çocuklarının erken boşalmamasıiçin neler yapılması gerektiğini öğrenmek isteyen ebeveynler olmak üzere, cinsel terapistlere, cinsel danışmanlara, medya mensuplarına vekonuyla ilgilenen herkese sesleniyor.

Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı, hastalar için oku ve cinsel sorunlarını anla, erken boşalmanı kontrolet, cinsel terapistler, hekimler, psikologlar ve psikolojikdanışmanlar için oku ve iyi et, anne ve babalar için oku ve çocuğunucinsel hastalıklardan koru, gençlerimiz için oku ve cinsel sorunyaşama, medya mensupları içinse oku ve cinsel sorunlar hakkında doğrubilgilendir mantığı hazırlanmış bir başvuru kaynağıdır.

CinselliğinDayanılmaz Ağırlığı, erken boşalma sorunu yaşayan erkeklerin kendikendilerine veya eşleriyle birlikte sorunun üstesinden nasılgelebileceklerine odaklanmış bir rehber kitaptır, büyük bir bilgelikleve empatiyle yazılmış bir başucu eseridir, herkesin anlayabileceği birüslupta yazılmış bir cinsel tedavi kitabıdır. Özellikle boşalmarefleksi üzerinde denetim kazanmayı hedefleyen erkeklerin evdeyapabilecekleri egzersizlerin işe yararlılığını kanıtlayan tavsiyelerve vaka örnekleriyle doludur" dedi.

Hiç yorum yok: