10 Mart 2008 Pazartesi

[20860] : ILGINC ARASTIRMA

 Japon araştırmacılarından ilginç araştırmaAlkolün dertleri unutturduğu yalanmış
Japon araştırmacılar alkolün hafızayı zayıflatmak yerine, anıları zihinde korumaya yardımcı olduğunu buldu


Japon araştırmacılar alkolün dertleri unutturduğu klişesini ters yüz edecek bir araştırma yayımladı. Tokyo Üniversitesi'nden uzmanlar, sanılanın aksine alkolde bulunan etanolün unutmaya yardımcı olmadığını, aksine anıları zihinde koruduğunu açıkladı.
Deney fareleriyle yapılan araştırmada, kafeslerine geri konmadan önce birkaç gün hafif oranda elektrik şoku verilen farelerin, kafes her açıldığında ürktükleri tespit edildi. Uzmanlar, bu farelerin tepkilerini incelemek amacıyla bir kısmına alkol, diğerlerine serum verdi. Alkol verilen farelerdeki korkunun, diğerlerine göre ortalama iki hafta daha fazla sürdüğü ortaya çıktı.

'Negatif hatırayı pozitif bir anıyla değiştir'
Sonuçları 'Neuropsychopharmacology' adlı akademik dergide yayımlanan araştırmanın başındaki Prof. Norio Matsuki sonuçları, alkol alındığında kurtulmak istenilen kötü anıların daha fazla zihinde kalacağını gösterdiğini söyleyerek yorumladı. Matsuki, "İstemediğiniz, size acı veren bir şeyi unutmak istediğinizde en iyisi erken bir dönemde negatif hatırayı, pozitif bir anıyla değiştirmek ve alkol almayı bırakmak" dedi.

Hiç yorum yok: