19 Mart 2008 Çarşamba

Biliyor muydunuz?

---
avast! Antivirus: Giden mesaj temiz.
Virus Veritabani (VPS): 080318-1, 18.03.2008
Test zamani: 19.03.2008 00:40:21
avast! - telif hakki (c) 1988-2008 ALWIL Software.
http://www.avast.com




avast! Antivirus: Giden mesaj temiz.

Virus Veritabani (VPS): 080318-1, 18.03.2008
Test zamani: 19.03.2008 00:40:21
avast! - telif hakki (c) 1988-2008 ALWIL Software.



Ceviz ve Beyin

Yazan: Dr.Halûk Nurbaki

DÜNYA tabiatında pek çok bitki ve meyvenin insana nasıl hizmet ettiğini biliyoruz. Buna çok çarpıçı bir örnek vermek istersek elimize bir ceviz almalı ve onu dikkatle incelemeliyiz.

Henüz ağacından yeni kopartılmış taze bir cevizin en dışında, yeşil ve ince bir kabuk bulunur. Bu yeşil kabuğun hemen altında çok sert bir başka kabuk vardır. Kabuğu kırdığınızda ise meyvenin asıl kısmını çepeçevre kuşatan ince bir zar ile karşılaşırsınız. Onun altında ise tartışmasız bir şekilde insan beynine benzeyen meyvesi vardır. 

Ceviz dışındaki yeşil kabuğu ile kafa derisine, sert kabuğu ile kafatasına, içindeki ince zar ile beyin zarına, asıl meyvesi ile de beyne benzeyen harika bir gıdadır. 

Tıpkı beyin gibi iki yarım küre şeklinde yaratılan cevizin beyin ile olan ilişkisi bundan ibaret değildir. 

Ceviz, hem görünüşüyle, hem de kimyasal yapısıyla, adeta "Ben beyin için yaratıldım!" demektedir. 

Meyveler arasında içeriğinde Gümüş iyonu taşıyan sadece cevizdir. Bu gümüş iyonuna insan bedeninde ihtiyaç duyan tek organ da beyindir. 

Böyle bir hikmeti görmezlikten gelenlere ya da bütün bunların tesadüf eseri oluşmuş olduğunu söyleyenlere, bırakın bilim adamı demeyi akıl sahibi bir insan demek bile fazladır.

 

BİYO-BİLGİSAYAR: İnsan Beyni
 
DERLEYEN: Muzaffer DELİGÖZ - www.muzafferdeligoz.blogcu.com
 
Beyin; tahmin edemeyeceğiniz derecede bilgisayara benzeyen bir sistemle çalışmaktadır. Beyne, Biyo-bilgisayar denmesi asla yanlış olmaz. Bu bilgisayar, enerjisi kesilmediği sürece (ölüm), sizden komutlar almadığı zamanlarda dahi faal olarak çalışmaktadır. Bedeniniz uyku sırasında dinlenirken; beyniniz durmadan raflarındaki klasörleri tarar, muhakeme yapar, neticeler çıkarır. Bazen de hayal ile birleşerek, sizin uykunuza rüya ile renkli boyutlar kazandırır.

 

ZİHİNDEKİ GİZLİ GÜÇ:

 

Bir konu üzerinde ciddi olarak durmadığınız veya fazla düşünmediğiniz halde, uyku arasında veya uyandığınızda beyninizin yaptığı harika çalışmaları size sunduğunu; konuyu hiç düşünmediğiniz bir boyutta hazırlandığını görürsünüz. Yahut, çoktan unutmaya bıraktığınız bir konunun değişik bir yönünü yolda yürürken, banyo yaparken veya tuvalette bir anda hatırlarsınız. Bütün bunlar, durmadan çalışan biyo-bilgisayarınızın marifetleridir.

 

ZİHİNSEL VE RUHSAL ENERJİ:

 

Bilgisayarlar ölü bilgilerle uğraşır. Yani bilgisayara koyduğunuz bir bilgi, bir yıl sonra baktığınız zaman değişmemiş, gelişme göstermemiştir. Beyin ise; beden, çevre, bilgi, hafıza, zeka, hayal, ruh gibi unsurlarla devamlı çalışarak bilgi, muhakeme, netice üretir. Hollandalı bir bilginin söylediği gibi, "böbrekler nasıl idrar salgılıyorsa, beyin de aynı şekilde düşünce salgılar."

 

KİŞİSEL DEĞİŞİM:

 

Beynin çalışma şekli bize göstermiştir ki, yaşamınızı ve beyninizi kontrol ederek, güçlü inançlar ve tavırlar ortaya koyarak harikalar yaratmanız mümkündür. Beyninizi uygun çalışma şekline sokarsanız, hayal edemeyeceğiniz mükemmel sonuçlara ulaşırsınız.

 

BAŞARIYA ULAŞMA PROĞRAMI:

 

Algılamalarınızı, eylemlerinizi ve ortaya koyduğunuz sonuçları değiştirebilecek sınırsız güç beyinde vardır. Bunu," ışık hızıyla değişim yaşamanız mümkündür" diye ifade edebiliriz.

 

Ancak, herkesin böyle hızlı değişmesi de gerekmez. Yapabildiğiniz kadarıyla başlarsınız. Değişiklik daha çok değişikliğe yol açar. Büyüme daha çok büyümeyi getirir. Değişmeye ve büyümeye yavaş yavaş başlayarak, hayatınızı düzenli bir şekilde değiştirebilirsiniz. Küçük değişiklikler, uzun dönemde büyük farkları meydana getirir.

 

DEĞİŞİME YÖNELMEK:

 

Değişim sağlamanın yolu, değişikliğe başlamaktan geçer. Gitmekte olduğunuz yolu düşünün..  Bu yolun gerçekten gitmek istediğiniz yol olup olmadığına karar verin. Eğer gitmek istediğiniz yol bu değilse, değişiklikten başka çareniz yok demektir.

 

POZİTİF DÜŞÜNMENİN GÜCÜ:

 

Değişikliğin sırrı, olumlu düşüncelerdir. Olumsuz düşünceler sürekli kaybetmenize sebep olurlar. Olumlu olmak sizi ustalaştıracak,  hadiselerin sizden yana olmasını sağlayacaktır. "Örneklerini duyduğunuz mükemmel insanlar, trajedileri zafere dönüştüren olumlu inanç sahipleridir. "

 

HAYATI DEĞİŞTİRME VE ZENGİNLEŞTİRMENİN YOLU:


Beyni sizin tarafınıza çalıştırmanın, yani asıl başarının yolu; değişimden geçer. Başarıya ulaşanlar; eyleme geçenlerdir. Birçok insan başarılı kişilerin sahip oldukları bilgilere sahiptiler. Fakat, eyleme geçenler, muazzam başarıların sahibi oldular ve dünyayı değiştirdiler

 
BİR İŞ YAPMANIN HER ZAMAN DAHA KOLAY BİR YOLU VARDIR:

 

Başarılı kişileri modelleyebilirsiniz. Yani, iç ve dış hareketlerini inceler, Onlar gibi yapabilirsiniz. Başarı yolundaki mesafeyi Modellemedeki ustalığınızla kısaltmanız mümkündür.  İstediğinizi elde edinceye kadar davranışlarınızı değiştirmeyi öğrenin. Dünyayı değiştiren kişilerin usta birer iletişimci olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Her deneyimden bir şeyler öğrenebildiğiniz ve her deneyimi kendi lehinize çevirdiğiniz zaman muvaffakiyet yolundasınız demektir.


05.05.2007 tarihinde Said CANYARAN <said@> yazmış:

BİLİYOR MUYDUNUZ?
Bir cevizi elinize alınca, en dışında bir yeşil kabuk, sonra tahta bir yapı, daha sonra ince bir zar ve en içte de tartışmasız şekilde insan beynini hatırlatan beyaz bir yapıyla karşılaşırız.
Ceviz, dışındaki yeşil kabuğu ile kafa derisine, sert kabuğu ile kafatasına, içindeki zarı ile beyin zarına, asıl meyvesi ile de beyne benzeyen harika bir gıdadır.
Beynimizin küçültülmüş bir modeli olan cevizin meyveler arasında gümüş iyonu ihtiva eden tek meyve olması elbette harikadır.
Fakat bu gümüş iyonuna, icra ettiği elektronik vazife açısından ihtiyaç duyan tek organın beyin olduğunu söylersek, sanırız bu muhteşem benzerlik ve mükemmel yaratılış karşısında hayretinizi gizleyemeyeceksiniz.

--
Tarihine sahip çıkmayanların,istikballeri olmaz.  
اللهم صلي وسلم وبارك عليك يا حبيبي ياشفيعي يا قرة عيني يا محمد
Serhat ERDEMLİ

Hiç yorum yok: