21 Nisan 2008 Pazartesi

Ağız kanseri sessizce öldürüyor

ANKARA (İHA) - Erkeklerde oluşma olasılığı kadınlara oranla iki kat fazla olan ve genellikle 45 yaş üzerindekilerde ortaya çıkan ağız kanseri, sessizce ilerleyerek kişiyi ölüme götürebiliyor.

Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, kuruluşunun 40. yılında Türkiye'de çok fazla bilinmeyen fakat sonucunda ölümlerin yaşandığı ağız kanseri konusunda Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından da desteklenen büyük bir sempozyuma imza atacak. Sempozyum, tek başına ağız kanserlerini ele alan bilimsel bir etkinlik olarak bir ilki oluşturacak. Sempozyumda ağız kanserleri konusunda, "nasıl başlıyor, riskler nedir, erken teşhisin önemi ve bunda diş hekimlerinin rolü, ileri evre vakalar en doğru nasıl tedavi edilmelidir, bu hastaların yaşam kalitesi nasıl yükseltilir" gibi hemen hemen bütün konular masaya yatırılacak. Ayrıca sempozyumun sonunda, toplumumuzda ağız kanserleri konusundaki farkındalık düzeyini ortaya koyan bir analiz de sunulacak.

Toplumda ağız kanseri konusunda farklılık yaratmak amacıyla düzenlenen sempozyuma, ABD'den alanında uzman 4 konuşmacının yanı sıra Türkiye'den de özellikle ağız kanserleri konusuyla uğraşan kulak-burun-boğaz, çene cerrahisi, patoloji, medikal onkoloji, radyasyon onkolojisi gibi farklı tıp ve diş hekimliği disiplinlerinden akademisyenler konuşmacı olarak katılacak.

Hiç yorum yok: