7 Eylül 2007 Cuma

Dikkat! Bu ilaç öldürüyor

Dikkat! Bu ilaç öldürüyor : Kanal 1 Bilgi İşlem Müdürü'nün ölümüne neden olan zayıflama ilacının yasaklandığı ortaya çıktı.

Kanal 1 Bilgi İşlem Müdürü Ertan Geyik'in ani ölümüyle yeniden gündeme gelen zayıflama ilacı "Lida"nın, Tarım Bakanlığı'nın izni olmamasına rağmen yasadışı yollardan satılmaya devam ettiği ortaya çıktı.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yasal izni olmayan bu tür ürünlerin kesinlikle kullanılmaması istendi. Açıklamada, "Günümüz itibarıyla 'Lida' adlı ürünlerin, gerekli izinleri almadan ve yasal olmayan yollardan tüketime sunulduğu anlaşıldığından, bu tür ürünlerin tüketilmemesi gerekmektedir. Halkımızın, bu tür ürünleri bulunduran iş yerlerine Bakanlığımıza bildirmesi denetimlere güç katacaktır" denilerek, bu zayıflama ilacını satan yerlerin ihbar edilmesi istendi.

SİTEDEKİ 'YALAN' BEYAN

Daha önce yasal izinle eczanelerde satılan Lida adlı zayıflama ilacının, sağlığa zararlı "sibutramin" maddesi içerdiği belirlenince bakanlık tarafından izinleri iptal edilmişti. Bakanlığın resmi sitesinde 'ürünün izni yok' açıklamasına rağmen lida ilacınınÜrünümüz Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca onaylıdır" ifadesi yer alıyor. "

SATIŞI DEVAM EDİYOR

Ayrıca siteye girildiğinde satış linkinin halen aktif olduğu, kredi kartıyla yapılan siparişlerin 1 saat içerisinde tüketiciye teslim edilmesi ve ilacın halen bazı eczane raflarını süslemeye devam etmesi, şaşkınlık yaratıyor.

Hiç yorum yok: