23 Eylül 2007 Pazar

Prostat hastalarına müjde

ANKARA (İHA) - Yaşlanan erkeklerin baş belası prostat artık daha kolay bir yöntemle yok ediliyor. Greenlight yöntemi ile büyük prostat dokuları kansız, ağrısız ve sondasız hatta hastanede günlerce yatmaya gerek kalmadan tedavi ediliyor.

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Sahir Kılıç, erkekler için ilerleyen yaşlarda büyük bir sıkıntı haline gelen Prostat hastalığının tedavisinin artık çok kolaylaştığını bildirdi. Doç. Dr. Kılıç, 83 yaşındaki prostat hastası Selahattin Özlüoğlu, ameliyattan çekindiği için idrarını yapamaz duruma geldiğini hatta prostatın böbreği bile etkilediğini anlattı. Çok heyecanlı olduğu gözlenen hasta Selahattin Özlüoğlu, Greenlight, yeşil ışık yöntemiyle ameliyat masasına yatıyor. Hastaya hiçbir şey hissettirmeden yapılanameliyatta hasta Özlüoğlu, hiçbir ağrı duymadığını söyledi.

Doç. Dr. Kılıç, "100 gramlık prostatı 80'lik greenlight ile 4.5 saatte yok ediyorken, şimdi 120'lik greenlight ile 2 saatte 200 gramlık prostatı ameliyat edebiliyoruz" dedi.83 yaşında greenlight yöntemiyle prostat ameliyatı olan Selahattin Özlüoğlu ise, bu yöntemin erkekler için büyük bir kolaylık olduğunu belirtirken, hayatını yaşanmaz kılan prostattan kurtulmanın mutluluğunu yaşadı.

Greenlight yönteminin diğer ameliyatlardan ayıran en büyük özelliği ise, sondasız, kanamasız, çok kısa sürede, ağrısız gerçekleşiyor olmasından kaynaklanıyor. Ancak uzmanlar prostatın tekrarlamaması için yılda bir kez üroloji uzmanına başvurulması gerektiğini belirtiyor.

Hiç yorum yok: